lørdag den 4. december 2010

Clawhammer eller Bum Ditty

Clawhammer oprindelig en en meget rytmisk måde til at spille banjo, og mest været brugt til gammeldags ameriansk folkemusik. Det specielt for clawhammer (hånden danner en klo) at alle anslag på stengene er en bevægelse nedad, så det er neglene der anslår strengene. Desværre behersker jeg endnu ikke denne teknik rigtigt (jeg øver!), men en anden typisk ting ved clawhammer er rytmen "Bum Ditty". "Bum" er anslag af meloditonen, "dit" er anslag at de 3 nederste strenge (c,e og a strengene) i en nedadgående bevægelse og "ty" er anslag af 4. streng. Jeg synet det er ret svært at lære tekniken rigtigt når man normalt spiller fingerspil, men jeg har forsøgt at spille temaet fra LocoRoco så det lyder som clawhammerstil (der findes en video på youtube). Jeg har skrevet tabs og lagt dem på Kom godt igang.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar